Forduljon ügyvédhez az ittas vezető?

Sokszor találkozunk bíróságokon olyan elkövetőkkel, akik ügyvéd nélkül toporognak az ittas vezetés miatti tárgyalásuk terme előtt. Kollégáink gyakran megkérdezik, őket - miért nem kértek szakszerű jogi segítséget? A válasz viszonylag egységes, és megdöbbentő: "...azért, mert a rendőr is lebeszélt arról, hogy ügyvédet fogadjak, és én is azt gondolom, hogy itt minden fekete-fehér. Ittam, vezettem és kész. Nincs sem ügyvéd, sem senki, aki rajtam segíthetne. Pont..."

Rövid kommentár:

1. A rendőr nem az Ön barátja. Vajon Ön azt is hagyná, hogy ha a lába eltörik, egy rendőr lebeszélje arról, hogy orvoshoz menjen?

2. Semmi sem fekete-fehér. Ha az lenne, akkor nem volna bíróság. Egy táblázatból kiolvasható lenne a büntetés, és az ügy le van zárva - már az elkövetés percében. Ehhez képest a döntést a bíró mérlegelés alapján hozza, ami nagyon sok tényezőtől függ. Egy erre szakosodott ügyvéd tudja mik ezek a tényezők.

3. Senki és semmi által ne hagyja önmagát befolyásolni. Ön amikor büntetőeljárás altt áll, rengeteg rosszakaróval, cinikus emberrel, kárörvendővel és laikussal találkozik. 

Igen is, azonnal forduljon szakszerű jogi segítségért, ha ittasan vezetett. Nincs visszaút, nincs várakozási idő, nincs "majd később átgondolom".  

 A beteg esetében is minél hamarabb történik a szakszerű beavatkozás, annál jobbak az esélyek a gyógyulásra.

"...A halottat nem tudjuk feltámasztani, de időben még meg tudtuk volna műteni..." (Dr. Nic Adler)

KITÖLTÖM AZ INGYENES INFORMÁCIÓKÉRŐ ADATLAPOT, HOGY MEGTUDJAM RÁM PONTOSAN MI VÁR AZ ÉN ESETEMRE NÉZVE. EGYÚTTAL SZERETNÉM AZT IS MEGTUDNI, HOGYAN KAPHATOM VISSZA A JOGOSÍTVÁNYOMAT AKÁR 30 NAP ALATT (kattintson ide)