Ittas vezető - aki nem evett

Nem ettem aznap - mondják sokan...

 

Sokan hajlamosak azt hinni, hogy ha "nem ettek" "aznap", akkor valami megváltozik az alkohollal kapcsolatban. Oszlassuk el a legnagyobb tévhiteket, az alkohol lebontásáról.

Az alkoholt a máj bontja le, ehhez idő szükséges, mely egy passzív folyamat - nincs lényegi beavatkozási lehetőségünk -  az alkohol kiürülésének "gyorsítása" voltképpen nem lehetséges. A kereskedelemben kapható néhány - másnaposságra használatos csodaszer, tabletta - azonban ezek még ha hatásosak is, az alkohol lebontásában nem kapnak tényleges szerepet - maximum a másnaposság kellemetlen érzését csökkentik - talán. A népi hiedelem is jó néhány módszert ajánl. Sok folyadék, zsíros-fűszeres ételek, kávé, friss levegő stb. Ezek szintén - olykor- csökkenthetik a másnaposság érzését, de az alkoholt nem varázsolják ki a szervezetből. 

"HA SOKAT ETTEM, VAGY ÉPP SEMMIT - AZ VÁLTOZTAT AZ ALKOHOLSZINTEMEN"

Amennyiben valaki teleette magát az alkoholfogyasztás előtt/alatt/után - közvetlenül, az a felszívódást késlelteti, és egy minimális felszívódási veszteséget képez. Tele gyomornál lassabban ürül az alkohol - még tovább tart a másnaposság. Üres gyomornál - némileg több ereje van a szervezetnek az alkohol lebontásra, ezért hamarabb végezhet vele. Sem a tele, sem az üres gyomor nem tüntet el, és nem hoz létre alkoholszintet. 

"KÁVÉZÁSSAL SEGÍTEK AZ ALKOHOL FELSZÍVÓDÁSON"

A kávé - és a koffeintartalmú energiaitalok - megemelik a vérnyomást. Megtévesztő, mert az ittas embernek tévesen - éberségi "józanabb" tüneteket adhat. Az alkohol (főleg a röviditalok) eleve emelik a vérnyomást - ez a koffeinnel együtt még rosszabb közérzetet hozhat ki a másnapokból. A kávé nem segít az alkohol felszívódásában.

KITÖLTÖM AZ INGYENES INFORMÁCIÓKÉRŐ ADATLAPOT, HOGY MEGTUDJAM RÁM PONTOSAN MI VÁR AZ ÉN ESETEMRE NÉZVE. EGYÚTTAL SZERETNÉM AZT IS MEGTUDNI, HOGYAN KAPHATOM VISSZA A JOGOSÍTVÁNYOMAT AKÁR 30 NAP ALATT (kattintson ide)